Tillverkningsnr 781 typ Sjötraktor  LILLA ÅKE tidigare ACNE, MORA

Lidwalls Verkstads AB levererade denna sjötraktor till Siljans sågverks AB i Mora den 26 maj 1978. Längd 6,80 m. Bredd 3,00 m. Orginalmotorn var en MD 70 B på 100 hkr. Båten ersatte 2 tidigare hembyggda båtar hos sågverket som ligger söder om Mora vid Siljans strand. Trots sjöläget hade man en stor konstgjord sjö för förvaring av sågtimmret. Det var i denna damm som sjötraktorn gick.

Mora i oktober 2012. foto Owe Andersson


Mora nu sjösatt på Södra Ingmarsö 30/1 2010, Vad som är än märkligt med denna bild är att Red. tycker sig ana Siljans I:s styrhytt i bakgrunden.

Foto Christer Samuelsson.

Red. har åkt förbi Sjötraktorn Mora och fotat 2010 03 20

I oktober 2012 sålde Sjöentrepenader AB på Ingmarsö båten till företaget AKKVA i Bergshamra som bland annat installerar vatten- och avloppslösningar i skärgården.

Hej

Skickar över några bilder på Mora. Som du kan se finns det lite att göra, den har levt ett hårt liv som uthyrd.  Båten kommer att namnändras i samband med registrering. men går tillsvidare under projektnamnet ACNE pga  alla pittings.  Vid inmätning av sjöfartsinspektör uppmättes största längden till 6.60 m. Det är meningen att båten ska vara igång i bolagets verksamhet till sommaren 2013. Pittings ska svetsas, blästring av all plåt, målning, byte av propeller  och nytt propelleraxellager. Om tiden räcker till blir det också en bogpropeller.

Hälsningar Owe Andersson

Mora i oktober 2012. foto Owe Andersson


Mora i oktober 2012 vid nya hemmakajen  foto Owe Andersson


Sedan 2013  är båten igång  hos AKKVA  i Bergshamra. Hon är reggad i Båtregistret för yrkesbåtar  och heter LILLA ÅKE.


Som ni ser på denna bild från ägarföretagets hemsida är LILLA ÅKE i full verksamhet.
Dessutom av med pittings och öknamn  Foto AKKVA AB


Tillbaks