Tillverkningsnr 780 typ Ferrina 31 Monia II

 

Lidwalls Verkstads AB levererade detta skrov till Tommy Berg i Västerås den 21 januari 1978. Längd 9,4 m. bredd 3,10 m. Motorn är en 6 cyl GM Bedford på 97 hk från okänt år. Tommy Berg har själv ritat och byggt överbyggnad och inredningen. Båten sjösattes första gången 1983. Båten har använts för semesterturer i Mälaren och Saltsjön och har hela tiden hetat Monia II

Båten var under försäljning vintern 2009-2010. Den 18 april meddelade Tommy oss att Monia II har sålts och fått ny en ägare från Nyköping.

Vi fick bilder och brev från Monia II's nya ägare Kent Lindgren 2010 06 09. Han skriver att han har monterat en bogpropeller och att båten just är sjösatt. Ny hemmanhamn är Oxelösund, gå längst ned på sidan för att se nya bilder, Red. tackar och bockar, det är precis så här vi önskar att vår hemsidan skall  funka.

Monia II foto Anders Thyberg 2009

Monia II foto Anders Thyberg 2009

Monia II i Västerås. foto Anders Thyberg 2009

Monia II Småbåtshamnen i Västerås. foto Anders Thyberg 2009

Bogpropellern på plats Foto Kent Lindgren.

På väg mot det blöta Foto Kent Lindgren.

I sitt rätta element Foto Kent Lindgren.

Båten är åter till salu. Foto fr. nätet juni 2013

Båten är åter till salu. Foto fr. nätet juni 2013

Anders Gustafsson, som har erfarenhet från varven i Göteborg och således ser skillnad på Skit och Pannkaka var och tittade på Monia II hösten 2013. En snabb titt under durkarna sa direkt att detta var ett proffsbygge, Anders slog till och båten har sedan dess hemmahamn Färingsö i Mälaren. Sommaren 2015 fick båten en elektrisk ledningsutveckling med nya instrument, lanternor och som sagt nya ledningar. Ny större propeller står på önskelistan, den nuvarande gör knappast fartvinden besvärande..

Roligt att en fin dam åter fått en kärleksfull skeppare!

 

Tillbaks