Tillverkningsnr 715 typ traktorbåt heter idag Trulte

Lidwalls Verkstads AB levererade denna traktorbåt till Treschow-Fritgöe, Larvik Norge i mars 1975. Längd 5,30 m. Bredd 2,60 m. Motor MD 42A på 56 hkr. 2 st bränsletankar om vardera 80 liter. Skrovet byggdes i 6 mm plåt, till däcket brukades 4 mm. Båten var försedd med hydrauliskt prejdon och hade isolerad hytt samt bogserkrok.
Ännu en av Bengt Sandinges bilder på en båt som red trodde skulle förbli oidentifierad. Men på baksidan av bilden fanns en anteckning om att bilden var tagen i just Larvik. I januari 2011 fanns den som fritidsfiskebåt i Oslo centrum, läs mer nedan. Den gick på Farrisvattnet, skall ha sjunkit där men bärgades senare.

 

Upprustad i motsol och sjörök. Foto Arild Wedde 2013 11 22

Bogserkrok , en riktig hytt och en stor ljuddämpare på hyttaket. foto från Bengt Sandinge 1991 06 13.

 

Svaret på frågan som hängt sedan 1991 kom 2011 - 01- 15 via e-posten

 

Och på hytten står det.... Foto Arild Wedde 2013 11 22

 

Trulte i Oslo Centrum Foto Arild Wedde januari 2011

Hei,

Jeg ser at dere funderer på hvor båt nr 715 har tatt veien. Denne båten er for tiden eiet av en kamerat av meg som heter Bjørn Tingstad. Båten er i relativt god stand den ligger i Oslo sentrum like ved siden av Kiel båten. I dag heter båten Trulte og den blir brukt til fritidsfiskebåt.

Jeg er også interessert i å kjøpe en Lidwall båt av traktortypen så det hadde vært fint om dere har noen tips om det er noen til salgs i markedet Sverige eller i Norge

Hilsen Arild Wedde

Trulte i Oslo Centrum Foto Arild Wedde januari 2011

Tack Arild för denna rapport.- Tänk att den gamla timmerknuffaren lever vidare i Norges huvudstad. Redaktionen förmedlar gärna tips till Arild på traktorbåtar som är till salu.

Det lyckades inte red med, förmedla någon traktorbåt till Arild men han gjorde själv slag i saken och köpte en på hemmaplan. och vi fick njuta av dessa bilder på en båt i fint skick.

Hei, sender noen bilder av trulte etter at den fikk en liten oppgradering i 2013 i forbindelse med at jeg overtok båten fra brødrene Tingstad. Hilsen Arild Wedde

Upprustad i motljus och sjörök. Foto Arild Wedde 2013 11 22

 

Tillbaka