Tillverkningsnr 673 typ Ferrina 90 Salong

Lidwalls Verkstads AB levererade denna Ferrina 90 Salong som halvfabrikat till Sten Wettring i Bro i maj 1972. Längd  9,00 m. Bredd 2,75. Båten verkar ha varit byggd för lager och sedan sålts till kund. I våra handlingar finns noteringar om att längden på salongen och fönstren skulle modifieras vilket underlättade identifieringen av denna något udda sjöfågel. Denna version av Ferrinan, som kallades Salong, byggdes endast i 4 ex. på samma skrov som Ferrina 90. Alla utom prototypen nr 671 levererades som halvfabrikat. Förebild till Salongsmodellen torde vara Marieholms Cardinal som då var ny på marknaden. Okänt för red. vem som höll i ritstiftet.

Denna båt - den sista av de fyra tillverkade Ferrina Salong - kom till reds. kännedom genom Blocket. se 2011. Vi tog kontakt med nuvarande ägaren Dag Myrberg och fick dessa bilder. Dag har ingen kännedom om båtens historia. Den ser ut att vara påbyggd i stäven och att ha varit inredd. Framdrivningen har bestått av ett Aquamaticdrev. Försäljningen gick inget vidare, båten gick till tyvärr återvinning.

Foto Dag Myrberg sept 2011

Foto Dag Myrberg sept 2011

Foto Dag Myrberg sept 2011

Denna version av Ferrinan, som kallades Salong, byggdes endast i 4 ex. Längd  9,00 m. Bredd 2,75, alltså samma skrov som Ferrina 90. Alla utom prototypen nr 671 levererades som halvfabrikat. Förebild till Salongsmodellen torde vara Marieholms Cardinal som då var ny på marknaden. Okänt för red. vem som höll i ritstiftet.

 

 
Tillbaks