Tillverknings nr.  667  typ Ferrina 90  Heter MI-LO och STÅLIS


Lidwall & Söner AB levererade denna Ferrina 90 som halvfabrikat 18 juni 1971till Gothard Karlsson. Längd 9,0 m. Bredd 2,75m. Skrovvikt 2 300 kg. När bygge nr 669 säkert identifierades kunde vi med uteslutningsmetoden koka ner till en sannolik kandidat - tillvnr 667. Hon levererades med däck, pulpit och pollare men överbyggnaden gjordes av beställaren. Av bilderna vi fått framgår att man följde ritningen så när som på ett par detaljer, dels att doghouse gjordes längre, dels rundningen i underkant på mittstolpen i ruffrutorna. Hade detta gjorts i Övermo hade det varit rejält noterat i leveranskortet. Red har som policy att aldrig recensera avsteg från orginalritningar och andra konstnärliga grepp men gör denna gång ett undantag; - Båten är mycket snygg och harmonisk!!!

 

Foto Josefin Lagerwall sommaren 2014

I Januari 2015 fick vi ett trevligt e-mail:

Hej! Hittade Er hemsida om Ferrinor, kul! Vi köpte en Ferrina 2009 och har haft massor av glädje med henne!  Hon var annonserad som en Ferrina 90, men jag är inte säker på att det stämmer. Hon är 9,30 lång, 2,80 bred. och väger ca 5,5ton. Om ni vill får Ni gärna lägga ut bild på henne. Kanske vet du eller någon annan mer? vore kul att höra i så fall! Bifogar två bilder.
Hälsningar Josefin o Matte

Vi tittade på bilderna och taxerade genast båten som en Ferrina 90 och bombarderade avsändarna med flera ivriga frågor som raskt besvarades av ägarna:

- Motorn är en Volvo Penta 271C med 290 duoprop-drev. Motorn är från -89 men tidigare ägaren hade båten på land i 9 år så skicket är mycket bra. Förbrukningen ligger på ca 1,5 vid 8-9 knop men båten går mycket fint i 16-18 knop om man har bråttom.

Tidigare hamnar o ungefärlig tid vad vi vet:

  • Före 1997 Var Kungsängen hemmahamn. Båten gick i Mälaren.

  • Ägaren Flyttade till Enköping o båten stod därefter på land i 9 år.

  • 1997 - 2006 På land i Enköping

  • 2006 - 2008 Ny ägare o flytt till Vindö, Värmdö där hon låg när vi köpte henne.

  • Sedan 2008 Har vi ägt henne och hon har legat på Resarö hela tiden.

Båten heter Mi-Lo II, men vi kallar henne Stålis. Hon är rymlig och fin inuti. Byggd för två, så det är gott om plats med alla bekvämligheter man behöver. Hon har mycket trädetaljer och en stor skjutdörr in till hytten.Vi sjösätter tidigt i April och brukar ta sista övernattningsturen i naturhamn månadsskiftet oktober/november. Mycket användbar sommarstuga! Kanske någon känner igen henne och vet mer, vore roligt!

- - -

Tack för fin sida! det är riktigt kul att titta på andra Lidwallsbåtar.

Josefin Lagerwall

En älskvärd båt i händerna på likaledes älskvärda ägare! Pusslet med kända och okänd Ferrinor går vidare. Tack vare denna vår nya kunskap är lösningen ett steg närmare!


Nyrenoverad! Nya fönsterlister, blästrad, målad, målad, målad o åter målad under vattenlinjen. Å så lite färg över oxå. Nu ligger hon äntligen i vattnet
Foto Josefin Lagerwall 2016 06 30

En hel rad fina foto som red. upptäckte i mobilen  vid genomgång av densamma  julledigheten 2019. Pinsamt men här kommer de ! Foto Josefin Lagerwall juni  2016.



På kryss i Stockholms skärgård. Foto Josefin Lagerwall juli 2016


På kryss i Stockholms skärgård. Foto Josefin Lagerwall juli 2016


På kryss i Stockholms skärgård. Foto Josefin Lagerwall juli 2016


På kryss i Stockholms skärgård. Foto Josefin Lagerwall juli 2016

 Fin bild  från från Ramsmora på Möja säsongen 2020.
Foto Josefin Lagerwall 2020 08 01

Tillbaka