Tillverkningsnr 657 typ BV 15

Lidwall & Söner AB levererade denna motorvarpbåt till Vattenfall Gallejaur den 15 maj 1965. Längd 7,50 meter. Bredd 2,50 meter. Båten var levererad utan hytt men med en takstomme. Motorn var en Deutz typ F3L 812 på 27 hkr med motornr 3926303/05. Spelet var av typen SM 20 för 1000 meters 12 mm lina. Båten hade propellerkog tillverkad i 1 tums rundjärn. Durken och bänkarna var i samma dimension fast i furu. Bordläggningen är byggd i 5 mms plåtkvalité 1311 (ren "bonnplåt"). Båten transporterades troligtvis per järnväg.

Redaktionen känner sig som en expert i Antikrundan inför denna orignalbåt. Renovera med varsam hand blir vårt råd! Vilken sjönhet, ja vi menar förstås skönhet. Foto Jon Håkansson aug 2016

Undrens tid är inte förbi. Tro oss. 4 oktober fick vi följande brev i e post lådan

Hej Red!!
Mitt namn är Jon Håkansson, jag och min kompis Johan kom i somras över Lidwalls båt nr 572, en BV 15 och alla data  stämmer överens med er lista.
Båten har enligt rykte gått i Porsi (5 mil nedströms Jokkmokk i Luleälven där vi bor) och har sedan legat på land strax utanför Jokkmokk i ett antal år.
Vår plan är att sätta igång den och sjösätta till våren, den är i bra skick, motorn går runt och bara en del ytrost på skrovet. Spelet verkar vara intakt, detta har vi lyft ur för att kunna rengöra och bättringsmåla, får väl se om det lyfts in igen eller om vi magasinerar det. Nästa helg ska vi förhoppningsvis försöka dra igång motorn.
Vi skickar gärna lite bilder från arbetets gång. Kanske ni kan bidra med lite tips när vi kör fast i renoveringsarbetet?
Mvh Jon Håkansson & Johan Ericsson Jokkmokk

 

Red kommer tillsammans med läsarna följa projektet med största intresse. Och kommer givet att bidra med det vi kan

 

Det ser ut som om spelet är slut eller rättare sagt uttaget. Julklappsfoto från Anders Granberg 2016 12 24

Tillbaks