Tillverkningsnr 502 typ BV 15 k

Lidwall & Söner AB levererade denna motorvarpbåt till Mo & Domsjö i Kalix  den 21 mars 1962. Längd 7,50 meter. Bredd 2,50 meter. Båten levererades fördäckad med täckt styrplats och ett litet spel av typen SM 4 för 10 mm:s lina Motorn var en BM 1052 på 23 hkr med motornummer 20119 och var försedd med radiatorkylare. Bänkar akterut och efter sidorna. 

Bland anteckningarna står att en plåthuv skall byggas över motorn, plåttjockleken i skrovet var 5 mm i övrigt 3 mm. Båten vägdes i traversen och befanns väga 3 500 kg. Den var utrustad med signalhorn och lanternor men saknade kapell och kapellbågar. Ett batteri på 114Ah medföljde båten

Vännen Lars Jönses dök omgående ner i Lidwalls arkiv i kulturhusets i Leksand källarvalv och kom upp med två provkörningsbilder med ingen mindre än ingenjör Börje Beverskog vid rodret! Alla detaljer stämmer,  båten var bevisligen klar på vårvintern.


Beverskog tar en sväng på en vintrig älv med Tibble i fonden. Foto Lidwalls arkiv vårvintern 1962

Beverskog tar en sväng på en vintrig älv. Inga kapellbågar men lanternor i alla fyra riktningar.
Foto Lidwalls arkiv vårvintern 1962

Vart har då denna skönhet tagit vägen ? Finns hon kvar - eller hemska tanke - har hon gått till det eviga kretsloppet. Tipsa red. Vi är idel öra.

 

Tillbaks