Tillverkningsnr 400 typ Fiske

Båten levererades till fiskare Lennart Johansson i Hästholmen den 19 april 1962. Längd 9,00 m. Bredd 2,70 m. Båten var ritad av de kända båtbyggarna i orten Gustav Adolf som ligger vid Vättern och är sannolikt en överföring av en träbåtsritning till metall. Båten byggdes alltså i lättmetall.

Motorn var från början en en encylindrig SABB-diesel på ca 10 hkr. som ägaren själv monterade in. Runt 1982 såldes skrovet till vår meddelare yrkesfiskaren Rolf Gustafsson i Hjo. Han byggde om båten och rustade den med en ny starkare maskin, en fyrcylindrig Leyland Tempest på 50 hkr med ställbar propeller. Så fiskande han med sitt nya skepp fram till 1989 då han köpte en ny båt i plast.

Lidwallsbåten såldes till en Arne Larsson boende i Skövde. Han la ner mycket arbete på att bygga om båten ännu en gång, nu till fritidsbåt. Han höll till hemma i Skövde men hade båten i Mariestad och Värnen då den var i fart. Herr Larsson är borta sedan några år men efterforskningarna fortsätter av en namne som red av en slump kom i kontakt då vi letade efter båtens senaste status. Den skulle kunna vara henna i Hällekis men det har ännu inte bekräftats. Alla tips är som vanligt välkomna. Stor tack till Rolf och Arne för bilder och trevliga samtal.

Nr 400 just inköpt till Hjo. Visade sig ha en lite läcka vid motorbädden. Foto Rolf Gustavsson.

Rustad och klar för fiske Foto Rolf Gustavsson.

Tillbaks