Tillverkningsnr 357 bogserbåt typ Skåning

Lidwall & Söner AB levererade denna arbetsbåt till AB Skånska Cementgjuteriet i Malmö den 7 Februari 1958. Längd 8,50 m. Bredd 2,50 m.Vikt 4,300 kg. Motorn var en Bolinder Munktell typ 1054 RB på 46 hkr. Bordläggningen utfördes i 6 mm plåt i fören och under slaget. För övrigt var skrovet byggt i 5 mm plåt.

Foto Marcus Rönnfelt

Det kan vara denna båt som vi i veckan före första maj 2011 fick bilder på från nuvarande ägaren Marcus R. Han skriver :

Hej!

Jag tror jag har kommit över en Lidwalls båt. Jag köpte den för ca ett år sedan av en hamn entrepenör i Landskrona. Han hade köpt båten av Skanska. Enligt förra ägaren har Skanska haft den som bogserbåt - allt i allo - i Saudi Arabien. Det sitter en Bolinder 1054 i den. Jag håller på och totalrenoverar båt och motor. Det kommer bli en hel del ombyggnader. Jag vill veta så mycket som möjligt om denna båt och dess historia. Bifogar en bild på hur den såg ut när jag fick den.

Marcus Rönnfelt

Det saknas inte jobb på denna båt. Foto Marcus Rönnfelt

Foto Marcus Rönnfelt

Redaktionen har konfererat och är tämligen säker på att bilderna visar en båt av typ Skåne. Vi på lidwallssidan mottager tacksamt fler tips om denna båt för vidarebefodran till ägaren.

Tillbaks