Tillverkningsnr 215 typ BV byggd som Kallerö

 

Byggd av Lidwall & Söner AB, Leksand med tillverkningsnummer 215. Levererad den 26 april 1954 till Kornäs AB i Gävle till Gimodistriktet. Orginalmaskinen var en Seffle Tändkulemotor typ S 28 BF på 40 hkr vid 600 varv/minut. Motorns tillverkningsnr. var 8675. Båten utfördes heldäckad. Motorn var utrustad med luftstart. Vi vet inget om denna stiliga båt, mer än att den kördes per trailer till kusten. Bilderna förefaller tagna för Lidwalls reklamblad som återges nedan. Övriga bilder som är tagna vid samma tillfälle är från Lidwalls arkiv. "Finns hon kvar ?? Tipsa oss gärna!!" ropade red ut i den del av cyberrymden som frekventeras av varp- och bogserbåtskonnässörer!

Och se! Den 2011-02-03 fick vi mail från Lars H som skriver.

Hej.
Såg att det frågas var bilderna är tagna på Varpbåten  Kallerö.  Är 100% säker på att de är tagna vid Kallerö brygga syd Forsmark i Uppland. Känner igen kajskoningen, som visserligen numera delvis har rasat, och Kallrigafjärden utanför.  Kallerö var utlastningsplats under x antal år av timmer. Lite av den utrustningen finns kvar ännu.
Mvh Lasse H

Stort Tack till Lasse! Då vet vi var bilderna nedan är tagna men ännu vet vi inget om båtens vidare öden. men 1974 föreföll den vara i full drift.

 

. . .

.. ...........

.......

Kallerön på fotokörning vid Gävlekusten,
Kallerö brygga syd Forsmark. Lidwalls arkiv.

Är det Kallerö vi ser på bilden som är tagen på Östersjön? I så fall vårt senaste spår efter Kallerö. Foto Jan Christer Lund i augusti 1974 .

Tillbaka